SLOVENSKÝ JAZYK Literatúra aneb študentský underground - čitateľský denník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmov - www.slovensky-jazyk.skwww.slovencina.net Publikovanie alebo ďalšie verejné šírenie obsahu servera Slovenský-jazyk.sk je bez písomného súhlasu prevádzkovateľa výslovne zakázané! Použitie výhradne len pre osobné účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnotenie práce slohovky

Aktuálna známka: ---
Hodnotené: 0x Prosím, ohodnoť prácu

Škandál! Učiteľ chcel vyskočiť z okna.

  • vymyslená novinová správa

BRATISLAVA - Učiteľ na gymnáziu, Ján V. (32), vysedával v jednom bratislavskom podniku, potom šiel s kamarátom domov a tam pokračovali v popíjaní alkoholu až do skorých ranných hodín. Následne sa vydal rovno do školy, aby učil. Učiteľ začal byť agresívny a vyhrážal sa, že vyskočí z okna budovy.

Miesto toho, aby tridsaťdvaročný Ján V. šiel svojim žiakom príkladom, urobil si peknú hanbu. Toto všetko pritom zapríčinilo jedno nevinné posedenie v bare.

Včera večer sa Ján V. vydal osláviť kamarátove narodeniny do jedného bratislavského podniku v centre. Po skončení otváracej doby si s kamarátom pvoedali, že toho ešte nebolo dosť, a vydali sa do kamarátovho bytu. Je zrejmé, že páni aj napriek ich podnapitému stavu pili ďalej.

Potom sa Ján V. vydal na cestu takmer celou Bratislavou ku gymnáziu, kde učil. Po ceste stihol omočiť dve osobné autá, ktoré parkovali neďaleko gymnázia. "Pri príchode do budovy sa choval ako vždy," tvrdia kolegovia aj žiaci.

Učiteľ odučil dve hodiny a v priebehu tretej hodiny sa ho žiačka spýtala na niečo, čo sám nevedel. Ján V. sa naštval a začal sa žiačke vyhrážať znásilnením a vraždou. Ostatní žiaci šli vyhľadať zástupcu riaditeľa gymnázia. Medzitým učiteľ otvoril okno a postavil sa doň. V tej chvíli ho uvidel zástupca riaditeľa a privolal pomoc.

Na pomoc prišla dokonca aj školská psychologička, ktorá s Jánom V. hovorila a presviedčala ho, aby z okna zliezol. Po asi 30-minútovom prehováraní si to opilec rozmyslel. Bol odvedný políciou a po vytriezvení podrobený dôkladnému výsluchu. Jeho čin bol vyhodnotený ako priestupok a na gymnáziu sa rozhodol dať výpoveď.

Vytlačiť (Ctrl+P) Stiahnuť v PDF

Zdroj: kacass, 29.01.2021

­­­­

Slohová práca Škandál! Učiteľ chcel vyskočiť z okna. v češtine?

Českú verziu tejto slohovej práce nájdete na adrese:

­­­­

Diskusia ku slohové práci
Škandál! Učiteľ chcel vyskočiť z okna.




­­­­

Aktuálne poradie súťaže­

  1. Súťaž o zaujímavé ceny pre vás pripravujeme od januára 2026!
    Napriek tomu môžete aj v tomto období do našej databázy pridať vlastnú prácu.



­­­­

Server info

Počítadlo: 5 574 156
Odozva: 0.01 s
Vykonaných SQL dotazov: 3
Návštevnosť: TOPlist.skSlovenský-jazyk.sk




Mapy webu Čitateľský denník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelia Dôležité informácie Podmienky používania - Vylúčenie zodpovednosti


Slovenský-jazyk.sk (alebo tiež Slovenčina.net) vznikol ako pridružený študentský portál známeho českého servera Český-jazyk.cz. Oba projekty majú rovnakého prevádzkovateľa a snažia sa svojim návštevníkom ponúknuť v čo najkvalitnejšej forme čo najviac materiálov a textov z oblasti slovenského jazyka (čitateľské denníky, čítanku, životopisy, slohové práce a v neposlednom rade tiež slovníček pojmov z literatúry a gramatiky). Vlastnoručne spracované študijné materiály (ako napríklad rozbory diel alebo interpretácie básní, eseje, výpisky z knižiek atď.) môže do našej databázy pridať ktokoľvek - text možno jednoducho pridať cez interaktívny formulár, ktorý nájdete na stránke Pridať svoju prácu. Značnú časť obsahovej náplne Slovenský-jazyk.sk tvoria odborne preložené texty do spisovnej slovenčtiny z českého servera Český-jazyk.cz.

Overovací kód Opište kód z obrázku (iný kód ↑)