SLOVENSKÝ JAZYK Literatúra aneb študentský underground - čitateľský denník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmov - www.slovensky-jazyk.skwww.slovencina.net Publikovanie alebo ďalšie verejné šírenie obsahu servera Slovenský-jazyk.sk je bez písomného súhlasu prevádzkovateľa výslovne zakázané! Použitie výhradne len pre osobné účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnotenie práce slohovky

Aktuálna známka: ---
Hodnotené: 0x Prosím, ohodnoť prácu

Príprava chutných raňajok (opis pracovného postupu)

Milí čitatelia časopisu Báječná žena! Aby sme tu nepísali recepty len na obedy a večere, pripravíme si pre zmenu raňajky. Keď máte doma návštevu, vždy ju určite chcete pohostiť čo najlepšie, a preto premýšľate, čo dobré im pripraviť. Najlepšie bude, keď toho prichystáte viac, dáte na tácku a donesiete priamo do postele. To sa páči snáď každému. Aby raňajky neboli jednotvárne, pripravíme ovocný šalát, vianočku s ovocným džemom, žemle s obloženým tanierom a niečo teplé na pitie.

Na prípravu budeme potrebovať: ovocie podľa chuti, vianočku, maslo, ovocný džem, čerstvé žemle a niekoľko druhov údenín a syrov. Ďalej si nachystáme čaj, kávu alebo kakao.

Začneme ovocným šalátom, na ktorý použijeme ovocie podľa vlastného výberu. Ja som si vybrala kiwi, jahody a ananás. Všetko ovocie umyjeme pod tečúcou vodou. Ako prvé si vezmeme kiwi. Odstránime šupku a nakrájame na kocky. Ďalej si nachystáme jahody, ktoré zbavíme stopiek a rozpolíme ich. Ak sú jahody príliš veľké, môžeme ich rozkrájať viac. Poslednou ingredienciou do ovocného šalátu je ananás, ktorý je trochu zložitejší na prípravu. Musíme okrájať vrchnú šupku a potom odstrániť všetky tmavé časti, čo tam nepatria a zostali tam aj po odkrojení šupky. Ananás nakrájame na kolieska, ktoré potom ďalej rozkrájame na malé kúsky. Všetko ovocie dáme do misy a zľahka premiešame.

Ďalšou časťou raňajok je vianočka s džemom. Toto je skutočne jednoduché. Nakrájame vianočku na plátky a potrieme maslom. Džem natrieme na vianočku s maslom, alebo ho môžeme nechať v miskách a dať na výber niekoľko príchutí. Hosť si už potom džem na vianočku natrie sám.

Posledným chodom sú žemle s obloženým tanierom. Žemle vložíme do košíčka a na tanier poukladáme údeniny a syry. Aby to vyzeralo dobre, môžeme už spomínané údeniny a syry nejako pekne nazdobiť. Pre lepší vzhľad pridáme čerstvú zeleninu.

V neposlednom rade pripravíme nejaké tekutiny podľa ľubovôle. Najlepšie sú tie teplé ako káva, čaj alebo kakao, ale myslím, že nikto nepohrdne ani pohárom pomarančového džúsu.

Všetko pripravené položíme na tácku. Ovocný šalát dáme do menšej misky, vianočku na tanier a pridáme džem. Ďalej na tácku postavíme obložený tanier a košík s pečivom a nakoniec nejaké tekutiny. Nesmieme zabudnúť na príbory, a tiež cukor, ak máme pripravenú kávu či čaj.

Nakoniec celé raňajky odnesieme tomu, komu sú určené. Už môžeme len sledovať nadšenie na tvári hostí.

Vytlačiť (Ctrl+P) Stiahnuť v PDF

Zdroj: KatkaO, 19.08.2022

­­­­

Slohová práca Príprava chutných raňajok (opis pracovného postupu) v češtine?

Českú verziu tejto slohovej práce nájdete na adrese:

­­­­

Diskusia ku slohové práci
Príprava chutných raňajok (opis pracovného postupu)




­­­­

Aktuálne poradie súťaže­

  1. Súťaž o zaujímavé ceny pre vás pripravujeme od januára 2026!
    Napriek tomu môžete aj v tomto období do našej databázy pridať vlastnú prácu.



­­­­

Server info

Počítadlo: 5 443 554
Odozva: 0.01 s
Vykonaných SQL dotazov: 3
Návštevnosť: TOPlist.skSlovenský-jazyk.sk




Mapy webu Čitateľský denník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelia Dôležité informácie Podmienky používania - Vylúčenie zodpovednosti


Slovenský-jazyk.sk (alebo tiež Slovenčina.net) vznikol ako pridružený študentský portál známeho českého servera Český-jazyk.cz. Oba projekty majú rovnakého prevádzkovateľa a snažia sa svojim návštevníkom ponúknuť v čo najkvalitnejšej forme čo najviac materiálov a textov z oblasti slovenského jazyka (čitateľské denníky, čítanku, životopisy, slohové práce a v neposlednom rade tiež slovníček pojmov z literatúry a gramatiky). Vlastnoručne spracované študijné materiály (ako napríklad rozbory diel alebo interpretácie básní, eseje, výpisky z knižiek atď.) môže do našej databázy pridať ktokoľvek - text možno jednoducho pridať cez interaktívny formulár, ktorý nájdete na stránke Pridať svoju prácu. Značnú časť obsahovej náplne Slovenský-jazyk.sk tvoria odborne preložené texty do spisovnej slovenčtiny z českého servera Český-jazyk.cz.

Overovací kód Opište kód z obrázku (iný kód ↑)